What is Icelandic Lamb?

1100 YEARS OF SHEEP FARMING TRADITION

When Icelanders’ ancestors first came to the island more than 1100 years ago, the sheep that accompanied them jumped to bite the Idle Green vegetation that awaited them on the good land. This started sheep farming in Iceland.

Icelandic lambs walk freely through mountains and valleys and grazing lands on the Icelandic heaths, biting wild herbs and other nutritious vegetation.

The lambs ain't nothing like it and can be easily recognized by its delicious flavor. The sheep has brilliant taste.

READ MORE↗

Fine meat quality and high-quality softness

Icelandic lambs are grazed freely throughout the island in the great outdoors.
Eat as much nutritious herbs and grasses as you like, and drink the quality Icelandic water to grow big.

Safe and secure pure Icelandic rum

The use of growth hormones is prohibited and the use of antibiotics is strictly regulated in grazing Icelandic lambs.
In addition, the wild plants that sheep eat are free of pesticides and herbicides, as the cold climate protects them from pests and pests.

Most Japanese have never eaten?

About 1% of the rum imported into Japan is said to come from Iceland.
Because it is so rare, it is a rare ingredient that most Japanese people have never eaten.

Easy to eat with almost no odor peculiar to mutton

Normally, lamb is grown for 6 to 10 months before being shipped, so it is said that it tends to retain its unique peculiar taste and smell.
On the other hand, 4-5 month old Icelandic lamb has less peculiarity and smell.

Recipe

【レシピ】基本のラムチョップの焼き方

【レシピ】基本のラムチョップの焼き方

①お肉を解凍し、常温に戻します。 ポイント:冷蔵庫で一晩かけて解凍すると旨み成分のドリップの漏れが少なく解凍されます! ②お肉に軽く塩・こしょうをまぶします。 ③フライパンに油を敷き、弱~中火で熱します。 ④お肉の脂身の側面を1分ほど焼きます。 ポイント:ローズマリーなどのハーブと一緒に焼い...

Read more
ラムしゃぶサラダ - エスニック風

ラムしゃぶサラダ - エスニック風

『まるごとラムショルダー』を使用したヘルシーな一品です。パクチーを添え、ドレッシングにナンプラーを合わせた、エスニックなサラダに仕上げました。豚肉を使うよりヘルシーに仕上がり、またアイスランド産ラム肉の臭みのない食べやすさだからこそできる一品です。 <材料> ・アイスランドラム『まるごと...

Read more
【レシピ】しっとりラム肉のロースト~マスタードソース添え~

【レシピ】しっとりラム肉のロースト~マスタードソース添え~

  アイスランドラムのやわらか肩ロースを使用し、低温調理で仕上げたローストラムです。低温調理でじっくり火を入れ、ラム肉の旨みを引き出したおもてなしレシピ。マスタードソースに含まれるはちみつの甘みとバルサミコ酢の酸味が、ラム肉の程よい香りと香ばしさとマッチした一品です。 ※このレシピは低温調理器...

Read more

Column

Amazon Pay ご利用終了のお知らせ

Amazon Pay ご利用終了のお知らせ

いつもEydís-エイディース-をご利用いただき誠にありがとうございます。 このたび2025年1月6日をもちまして、決済サービス「Amazon Pay」のご利用を終了させていただくこととなりました。 引き続き、クレジットカード決済やその他の決済方法はご利用いただけます。各決済方法の詳細は、以下...

Read more
アイスランドラムがPDO認証を取得した理由

アイスランドラムがPDO認証を取得した理由

 2023年3月『Íslenskt lambakjöt(アイスランドラム)』がEUの定めるPDO認証を取得しました。 EU内の数ある羊の品種のなかアイスランドラムがPDO認証に値するとされた理由についてご紹介いたします! ▶原産地名称保護制度(PDO)とは アイスランドラムが選ばれた理由 ①...

Read more

NEWS

【終了】アイスランド独立記念日キャンペーン開催!

※こちらのキャンペーンは終了いたしました。(2025年6月19日追記) 6月17日はアイスランド独立記念日!アイスランドではお祝いの日として各地でパレードやお祭り等が行われ、沢山の人々がアイスランドの文化と歴史を盛大にお祝いします。そして今年もエイディースでは【アイスランド独立記念日キャンペ...

Read more

【終了】父の日ギフト2025 ご予約受付中です!

※こちらの受付期間は終了いたしました。(2025年6月5日追記)   こんにちは、アイスランドラム通販 エイディース【Eydís】です。 6/15(日)は父の日です!お父さんへのプレゼントはお決まりでしょうか?今年の父の日は、普段からの感謝の気持ちを込めてアイスランドラムが詰まった『おいしい...

Read more